Dej. dag 4

Dag 4 (woensdag) door Demi Brinkhuis.

Vanochtend mochten we een uurtje langer doorslapen dan normaal maar om 9 uur moest iedereen er dan toch echt aan geloven en verschenen de meesten met een chagrijnig hoofd aan de ontbijttafel. Reden: VOETBAL, ondanks dat we het plein waar we met z’n allen de wedstrijd keken goed hadden versierd met oranje slingers en luidkeels het Wilhelmus hebben meegezongen (met wat vreemde blikken van de aanwezige Roemenen) hebben we de wedstrijd helaas niet mogen winnen. Toch de complimenten aan het Nederlands elftal en nu maar hopen op die 3e plaats! Gelukkig klaarden de gezichten van de meeste mensen al weer snel op bij het zien van de nieuwe pot chocoladepasta! Deze vliegen er doorheen en aan het einde van de maaltijd zijn ze dan ook al vaak helemaal op.

Na het ontbijt is iedereen begonnen aan zijn taak van die dag en zo ging ik samen met Harry en Nick bezig om de overbodige trap af te dekken met gipsplaten zodat deze mooi uit het zicht zou zijn. En na heel wat wijze lessen van Harry en veel proberen denk ik dat ik terugkom als een ervaren klusvrouw! Ook de rest heeft zeker niet stilgezeten en is er al veel vooruitgang te zien, zo zijn de meeste muren al voorzien van een mooi kleurtje (net als de gezichten van de schilders), geen pastel paars dit keer maar er is gekozen voor een lichtgele kleur. We lopen goed op schema en zijn zelfs al begonnen met een extra kamer op te knappen die niet op de planning stond. Ook is er al een groep begonnen aan het leggen van het laminaat op de vloeren, dus het schiet hier mooi op!

Het is hier gemiddeld zo’n 26 graden (gevoelstemperatuur 40 graden) en in de pauze kunnen we meestal nog even lekker in de zon zitten. Verder hebben we het hier prima voor elkaar, naast het feit dat we hier nou niet bepaald boxspring bedden hebben en de wc’s op slot moeten doen met een ijzerdraadje hebben we niks te klagen. Ook word er door de catering goed voor de harde werkers gezorgd en worden we regelmatig voorzien van wat drinken en knakworstjes.

De dagen vliegen hier voorbij en ik zie net dat het alweer 17:15 uur is, straks dus even gezamenlijk eten en dan zijn we vanavond weer te vinden met z’n allen rondom het kampvuur. Bert heeft zijn gitaar meegenomen dus we zullen eens kijken of we nog wat zangtalentjes kunnen ontdekken, maar een ding staat vast: een gezellig avond wordt het zeker!

Groetjes vanuit Roemenië