Dej. dag 3

Dag  3 (dinsdag) door Erik Vrieling en Anne Gerrits

Op dag 3, dinsdag, bestonden de werkzaamheden uit; het sauzen en schilderen van de entree hal, het repareren van gaten in de muren en lambrisering. Daarnaast levert een mooi staaltje stuckwerk van Bert en Ritchie een gave muur op. Het is zo dat de trappen en muren aan de rand (onderkant) een mooi zwart randje… had. Dus aan onze jongeren de taak om het zwarte randje weer in takt te brengen, dit vergt secuur werk van een vaste hand. En wat doen ze het goed, opperste concentratie! De radio’s ontvangen enkel en alleen Roemeense muziek wat voor ons een beetje als zigeuner-jannes-volks-mentaltheo-piratenfestijn klinkt. We zullen maar zeggen; alles went (behalve een…).

Koop (Cooper) heeft met zijn mini-coopers het gebouw voorzien van zelf gemaakte kozijnen. Heel veel plafonds zijn wit gesausd, dus er is weer heel wat afgeschuurd en geverfd. De trapspijlen (spiel’n volgens Martin) worden opnieuw geschuurd en geverfd. En als je 243589765 traptreden hebt, kan je bedenken dat dit een behoorlijke klus is.
Onze handige Harry heeft weer voorkomen dat wij schokken krijgen van uitstekende elektra kabels. En heeft daarnaast heeft hij met een team weer ontelbare radiatoren opgehangen.

Tussen het harde werken door, ontvingen wij het leuke nieuws dat Wieke, die niet meekon dit jaar omdat ze haar eindgesprek had op school, geslaagd is! We hebben luid Applaus gegeven en feliciteren haar van harte! Kanjer!!!

We lopen er wat af dit jaar, het terrein is veel groter dan andere jaren en de accommodaties (eten,slapen,werken) liggen wat uit elkaar. Grappig om te weten is dat de winkels hier van alles maar kleine voorraden hebben, dus we zijn nogal berucht in Dej. We kopen namelijk iedere keer de hele voorraad leeg, dus stukje bij beetje komen we er wel.

Niet onbelangrijk te benoemen dat we noodgedwongen het R4R-rescue team zijn gestart. Dit om de 5 weken oude puppy’s die onder het asfalt van het plein verblijven te voorzien van water, zompig voedsel en vooral heel veel liefde. Sanne heeft een mooie tent gebouwd om de baby hondjes wat extra schaduw te geven.  Moederhond kan geen voeding meer geven. We gaan proberen om ook wat foto’s van de pups in het fotoboek te zetten (in de hoop dat jullie er allemaal 1 adopteren. Mam, mag het pleaaaaaaaaase?)

‘S avonds zijn we naar een bar geweest met de meeste jongeren plus de meeste leiding om Brazilië – Duitsland te kijken, we hoeven jullie niet te vertellen dat dit een hele happening was. Wat een wedstrijd! Onder het genot van een drankje, gezellig met elkaar er even uit geweest.

Vanochtend werd het alweer moeilijker om op te staan, het bleef een lange tijd angstaanjagend stil op de gang. Dat vonden Yannick en Dominic ook, en dus besloten zij om iedereen te verblijden met wat (harde) vrolijke muziek op de gangen. Bleek dat velen zich lichtelijk verslapen hadden, en binnen 5 minuten zat iedereen aan tafel. Vanavond gaan we met zijn allen naar dezelfde bar, om natuurlijk de wedstrijd te kijken. De Roemenen gaan wat meemaken, dat slingers, ballonnen, toeters en t-shirts staan al klaar! Morgen waarschijnlijk een half uurtje of uurtje later beginnen.

We houden jullie weer op de hoogte, we gaan nu weer aan het werk. Verfen, boren, slepen, stuken, stof happen, puppy’s redden en nasi maken.

Liefs jullie woeste arbeiders!