dag 5 – 18 Juli

Vandaag dag 5 beginnen we met een heerlijk nachtelijk kampvuurtje waar wereld records werden verbroken. Yanick vond het bijna tijd om het Guinnes World Book of records te bellen. De mannen proberen het record cross plassen te verbreken. Dit fenomeen houdt het volgende in:

  1. Men neemt een aantal mannen (wij waren met 6)
  2. Je zorgt dat hun blazen voldoende vocht bevatten
  3. We nemen 1 boom
  4. Vervolgens richt men allemaal de brandslang op deze boom
  5. Probeer vervolgens gelijktijdig de boom te raken.

Momenteel staat ons record dus op 6, maar we verwachten vanavond het record weer te kunnen verbeteren.

Ook werd er in de nachtelijke uurtjes nog hard gewerkt. Op de camping staat een heel mooi zwembad. Wendy en Jorrit zijn hier om half 1 `s nachts nog mee bezig geweest. De spullen van het zwembad waren eindelijk aanwezig. Vers water werd de afgelopen dagen al in het zwembad gedaan, maar had nog niet het gewenste effect. Nadat de pomp schoon is gemaakt, hebben ze hem opnieuw aangesloten. Er zijn spulletjes en goedjes in gegooid om het zwembad weer mooi helder te maken. En dit alles om de volgende dag nog steeds een mooi groen zwembad te hebben. Al het werk lijkt voor niks, maar we geven niet op. Na deze mooie nachtelijke avontuurtjes was het tijd om weer lekker naar bed te gaan.

Dezelfde dag ging de wekker weer om 7 uur en was de kookploeg al weer druk in de weer voor een lekker standaard ontbijtje. In tegenstelling tot gisteren is er vandaag wel weer druk bezig geweest met de picknick banken. Ook deze keer ging het niet helemaal zoals gepland. Als eerst wat de waterpas niet meer goed gevuld. Kim is vervolgens naar Hans gelopen om de waterpas te vullen. Zijn enige gepaste reactie was om in lachen uit te barsten. Na enige uitleg lag ook Kim in een deuk.

De waterpas was inmiddels gevuld. Mart, Gerdine, Wendy en Kim waren zo fanatiek bezig met meten en zagen dat ze een belangrijke stap zijn vergeten. Toen bijna alle schroeven erin zaten, kwam Mart erachter dat er een balk niet helemaal paste zoals het hoort. Aan de ene kant zou je met armen van 2 meter niet bij het tafelblad komen, aan de andere kant moest je zo dun zijn als een rietje om er tussen te passen. Maar uiteindelijk is het allemaal weer goed gekomen en is het een prachtige bank geworden.

Na een ochtend hard werken was het tijd voor de warme lunch. Een heerlijke, typische Roemeense gehaktstaaf. Daarbij werd geserveerd: gebakken aardappeltjes en combi van doppertjes en worteltjes en een duo van salade. Nadat al onze buikjes gevuld waren, was het tijd voor siësta. Na het nachtelijke zwembad avontuur vond Mart het een goed idee om Floor zwemles te geven. De reden hiervoor was dat Floor de vorige dag Mart op een natte manier wakker had gemaakt. Tijd voor paybacktime, wordt vervolgd.

Nadat de klussers siësta hadden gehad, was de kookploeg aan de beurt. We waren allemaal kei hard aan het werk, maar een iemand deed daar niet aan mee. Kirsten lag heerlijk op een tafel te leunen en droomde langzaam weg.

Bij het beton gingen ze als een speer vandaag. Er zijn weer 2 nieuwe vlakken gevuld. De groep werd steeds groter en groter en dat was ook duidelijk te zien aan het aantal vieze mensen dat rond liep. De groep was fanatiek aan het scheppen in het zand en de kiezels. Van top tot teen waren ze besmurried met beton.

Ook werd er nog meer gedaan met beton, Yanick was vandaag hard bezig geweest met de trap. In tegenstelling tot zijn quote in één van onze eerdere verslagen. Het Trappetje word in samenwerking met Richie, Tim, Nick en Mart vakkundig in elkaar gebeund. De keuken wordt dus steeds veiliger.

Dan komen we nu aan bij het appartement. Hier was het een grote stof bende van al het geschuur dat er heeft plaatsgevonden. Het aantal mensen dat er liep, maakte het werken in het appartement niet beter. Doordat er ook steeds minder klusjes waren heeft Britt er maar voor gekozen om bezig te gaan met het dag verslag van gisteren. Ze gaaf natuurlijk netjes bij Tonnie aan dat ze even bezig ging voor de PR. Waarop Tonnie aangaf dat het nu geen tijd was voor Persoonlijke Rust.

Vervolgens moesten de ander veel harder lopen en werd vooral Jorrit op de vingers gekeken. Jorrit liep de kantjes er vanaf, maar deze zijn nog nooit zo mooi wit geworden. Morgen komen ze aan het plafond.

Na het harde zwoegen was het tijd voor een heerlijk diner. De keuken had een heerlijk pizza/brood ding gemaakt met pesto, tomaat en mozzarella. Ook waren er nog heerlijk gekookte eieren. Het gerucht gaat dat je gekookte eieren niet in elkaar kunt knijpen, maar uiteindelijk was het een grote bende geworden. Dit gerucht geldt namelijk voor ongekookte eieren, maar dit durfde ze niet te testen.

Vandaag werd er na het eten nog flink door geklust, zo werd het laatste beton voor de trap gestort. En in het appartement zijn nog een aantal gipsplaten geplaatst en is de altijd drukke handige Harry nog bezig geweest met de elektra. De laatste mannen stappen op dit moment onder de heerlijk warme douche, want Hugo heeft de water boiler goed hoog opgestookt. Het kampvuur mag nu snel weer aan om nog even te genieten van deze mooie avond.

Fijne avond,

Kim en Jorrit