Dag 2 – Maandag 15 juli

Zon, regen, regen, regen, zon goh wat heet, wind, stortbui, regen, regen en nu is het droog.

We zijn een beetje nat, maar we hebben inmiddels de eerst klusdag overleefd. Er wordt gewerkt op drie verschillende plekken.  Zo werken wij nu aan een soort van binnenplaats, hierin leggen we een mooi laagje beton van 10 cm. Althans dat dachten wij, bij aankomst was het huidige beton op de ene plek op een mooie hoogte, op de andere plek lag het zo’n 40 cm lager. Een ware uitdaging. De hele dag zijn we bezig geweest met kruien. Een heel aantal kub zand is neergestort om de juiste hoogte te krijgen. Dit allemaal met de Roemeense slag. Als het niet kan zoals het hoort, moet het maar zoals het kan.

Op een andere plek zijn we bezig geweest met het maken van de eerste picknicktafel. Gemaakt van mooi vuren hout en netjes afgeschuurd door Britt. Zelfs tot na het eten was Britt bezig om alle splinters vakkundig weg te werken. Het schuren van de tafel is voor een ieder een bezigheidstherapie. Aan het einde van de week hopen we 4 tafels in elkaar te hebben gezet. Dit zal de binnenplaats erg opleuken.

Op de laatste plek zijn wij bezig in appartement nummer 3. Bij dit appartement beginnen we helemaal vanaf nul.  Zowel de buiten- als de binnenmuren zijn vandaag voorzien van isolatie/piepschuim. Dit zorgde voor een mooie sneeuwstorm binnen. Veel mensen kwamen naar buiten alsof ze met Olaf de sneeuwpop hebben gevochten. Ook zijn alle elektriciteitskabels uitgelegd en gepositioneerd.  In de badkamer is een klein begin gemaakt door Koop en is er een kleine (zelf veroorzaakte) lekkage opgelost.

Eigenlijk vergeten we dan misschien nog wel de belangrijkste plek waar we aan het werk zijn. In de keuken. Het eten van vandaag is weer goed verzorgd door de keukenploeg van de dag. Zowel het ontbijt als de lunch bestond uit een broodje met kaas. Het avondeten was, in plaats van de lunch, warm. De kookploeg serveerde een heerlijke pasta met carbonara of tomatensaus.

Het liep dus net even anders als voorgaande jaren. De supermarkt ligt dit keer niet om de hoek dus alles moest even anders. Opperhoofd Dianne en groepsmama Gerda hebben de witte Ros meegenomen om lekker te gaan shoppen terwijl de rest hard aan het werk was.

Kortom er is op de eerste klusdag al zeer veel werk verricht en het resultaat is al erg goed te zien.