NEW!!! – Project 2019

R4R kwam vrijdag 29 juni gezellig met alle deelnemers bij elkaar voor een BBQ en het doorspreken van ons nieuwe project in Târgu Mures in Roemenië.

De stuurgroep geeft een positief advies voor het klussen bij Timulazu Camping en jongeren-opvang in die plaats.

Stichting Timulazu is een christelijke organisatie die kansarme jonge volwassenen in Roemenië een betere toekomst wil bieden. Het is ontstaan in Laag Zuthem en met de eerste lettergrepen van deze plaats en die in Roemenië vormt dit de naam van de stichting.

Timulazu heeft in Roemenië een verbouwde staatsboerderij met camping en kinderboerderij, waar de jongeren een intensief woon- en werktrainingsprogramma volgen. In Roemenië wordt er voor zo’n opvang van net volwassen weeskinderen van Roma geen subsidie of steun van de overheid gegeven. Het project wordt gefinancierd door sponsoracties en een kringloopwinkel in Heino. Neem eens een kijkje op de website: www.timulazu.com

Na de bevindingen van de voormissie lijkt het dat we daar met een groep van 25 tot 30 jongeren en begeleiding heel veel kunnen betekenen voor deze stichting. Op de camping zijn ook een aantal appartementen, 1 daarvan is nog een groot hok met troep. De binnenwanden worden er door hun ingezet en wij gaan zorgen dat er in geleefd kan worden. Daarnaast zijn er diverse klussen op het buitenterrein, van het maken van picknickbanken tot het storten van een betonvloer voor een ontmoetingsplek op de camping.

We zijn blij dat we toch een project hebben kunnen vinden voor de reis in de zomer van 2019. Nu kunnen onze R4R-jongeren in verschillende werkgroepen deze reis en verblijf, het klusproject en de activiteiten voorbereiden.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”11″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”320″ gallery_height=”240″ cycle_effect=”fade” cycle_interval=”3″ show_thumbnail_link=”1″ thumbnail_link_text=”Ga naar alle foto’s” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]